Dit topic is bedoeld voor vragen en opmerkingen over de Bètapartners-nascholing. Ook over de onderwerpen die eerder aan bod geweest zijn kunnen vragen gesteld worden. De bijeenkomsten vinden maandelijks plaats, meestal op de 2e donderdag in de maand. De (inspirerende) locatie is gewoonlijk het Metis Montessori Lyceum in Amsterdam.
Voor de komende maanden staan de volgende onderwerpen gepland:
12 maart 2020: Bètapartners conferentie; sessie: Digitale geletterdheid - wat betekent dat voor je vak?
Het materiaal van de bijeenkomsten is te vinden op de wiki, https://infvo.nl/betapartners. We proberen het materiaal ook na de bijeenkomsten actueel te houden.
Afgelopen donderdag heb ik meegedaan met de Bètapartners-nascholing met als onderwerp: Internet of Things (met Cisco).
De nascholing was in een van de mooi ingerichte informaticalokalen van het Metis Montessori Lyceum in Amsterdam. Tijdens de bijeenkomst werd door Willem-Jan Derks (CSR Country Manager Netherlands) van Cisco een handson training gegeven over het lesmateriaal wat door Cisco is ontwikkeld.
De scholing bestond uit een korte uitleg over Cisco en het lesmateriaal wat zij rond IoT hebben ontwikkeld. Dit lesmateriaal is gratis beschikbaar voor het VO via de Cisco Networking Academy (netacad.com). De lessenserie: Netwerken, IoT en slimme oplossingenmateriaal zou geschikt zijn voor leerlingen van 4 Havo/ Vwo maar ook voor Mbo en Hbo opleidingen.
Tijdens de scholing kregen we allemaal een Dragino LoRaWAN GPS Tracker. Doordat dit apparaat via het gratis LoRaWAN-netwerk kan communiceren met het internet kunnen met dit apparaat allerlei slimme oplossingen worden bedacht.
De rest van het lesmateriaal ziet er goed uit, het bestaat uit 8 lessen met onder andere de volgende onderwerpen, digitale transformatie, netwerken, slimme oplossingen en apparaten, communicatie protocollen en het internet. Het materiaal bestaat uit tekst, filmpjes en Quizzen.
Aan het einde van het lesmateriaal kunnen leerlingen met de LoRaWAN GPS Tracker een eindopdracht uitvoeren waarbij ze zelf een slimme oplossing gaan uitwerken.
Er wordt ook verdieping geboden door de netwerk simulatie tool van Cisco, Packet Tracer.
Kortom, fijne leerzame middag met collega docenten en Toa’s. Ik ga dit matriaal volgend schooljaar inzetten tijdens mijn netwerken/ IoT lessen.