Pico-8 uitgerold

Ooit eens op Itch.io ontdekt: Pico-8, en nu dus op de hele school uitgerold. Kosten 15$ voor een school-site licentie, dus bijna gratis. www.pico-8.com
Het is een ontzettend leuk toegankelijk platform om leerlingen games te laten maken, ik probeer het nu zelfs uit in de brugklas.
Het heeft heel veel restricties (128x128 pixels, vaste 16 kleuren, game mag maximaal 32kB zijn), maar dat maakt juist creatief en voorkomt tijdsverlies om complexe zaken uit te vinden. Ingebouwde sprite, map, geluidseffecten en muziekeditor maken boel compleet. Uitvoer is naar Mac/Windows app of HTML5 pagina. Programmeertaal is LUA (kennen ze wellicht al van Roblox)
Mocht iemand het ook willen uitrollen, we moesten wel wat prutsen met de voorkeuren, standaard staan de projecten van leerlingen in app-data of Application Support op mac, en die worden bij ons bij leerlingen na uitloggen opgeschoond.
Maar nu lukt het ook om dit op de documentenmap te laten werken die gekoppeld is aan hun cloud. Thuislicenties zijn vanuit school zijn 3$.