Aan de slag met Raspberry Pi Zero

We geven ze regelmatig weg. Raspberry Pi Zero (met wifi!). Deze post is speciaal voor iedereen die geen informatica geeft (of toch even wil checken wat er nodig is).

Deze onderdelen heb je nog nodig om aan de slag te gaan:

Daarnaast een monitor (met hdmi ingang) of een tv, toetsenbord en muis. Voor thuis zou ik dit toetsenbord aanbevelen. Ook handig om in de klas iets uit te leggen.

En nu? Nu heb je een computer die prima voor lichte kantoorwerkzaamheden gebruikt kan worden. Het besturingssysteem heet Linux en is open source (je hoeft geen licentie aan te schaffen). Handleiding en alle uitleg vind je in deze PDF

Mogelijke projecten

  • Home assistant; een besturingssysteem voor je huis om alle slimme lampen, slimme stofzuiger en andere apparaten te koppelen. Thuis hebben we een stemassistent om alle apparaten te bedienen. En met Home Assistant werkt dat ook met een app buitenshuis.

  • PIX-E GIF Camera; een zelfgemaakte camera die GIF afbeeldingen maakt. Leuk voor feestje

  • Pirate Radio; een eigen radiozender. Handig als de auto nog geen Apple Care play heeft. Let op, wel op een legale frequentie uitzenden!

  • Game console; met behulp van Retropie kun je (bijna) iedere game console namaken (emuleren). Wie wil er nog een potje ingemaakt worden met Mario Cart?

Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Het internet staat vol met projecten. Deel je je project hieronder? Onze leden helpen graag!

1 like